Ta hand om fötterna!

Fötterna gömmer vi i skor, går barfota med, visar upp i snygga sandaler och mycket mer. Fötterna används dagligen och mycket mer än vad man nästan kan förstå. Därför är det också extra viktigt att vi tar hand om våra fötter på rätt sätt.

fina fötter

De flesta har nog använt en fotfil någon gång och slängt på lite fotkräm hit och dit men faktum är att de allra flesta inte har någon fast rutin för att ta hand om sina fötter. Detta kan bero på att fotvård ofta kräver en del tid och det görs i många steg, sedan är det ganska dyrt att gå till salong. Vill man ta hand om sina fötter på ett enkelt vis kan man besöka footmender.se och läsa mer deras universal fotkräm som är till för torra fötter, förhårdnader, hälsprickor, liktornar osv.

Pedikyr och fotvård hemma

Ibland kan det vara bra at göra en lite längre behandling för vård av fötter och även gå och få råd av en expert. Det är lätt att glömma bort att pyssla om sina fötter och därför är det viktigt att göra det ordentligt ibland. I Aftonbladet Wellness tipsas om fotvård, enligt rekommendation är det bar att börja med ett fotbad med ca 38 grader varmt vatten i under ungefär 10 minuter för att sedan skrubba bort det som löses upp. Sedan ska man torka fötterna ordentligt och fila med den grövre sidan av fotfilen. Efter klipp av tånaglar är det bra att smörja in nagelbanden och trycka in dem försiktigt med in pinne. Sedan kan man fixa till naglarna med färg eller polering om man vill och efter det är det dags att smörja in fötterna med en bra kräm.

Såhär säger en fotterapeut till Sveriges Radio om svenskarnas fötter:

– Jag tror att många skäms för sina fötter. När patienter kommer så säger de ”Det här är nog det värsta du har sett”. Så är det inte, jag har jobbat så många år så jag har sett allt. Fötter är något som vi glömmer bort och att de ska skötas. Varje dag ska man tvätta fötterna, smörja, torka torrt mellan tårna och naturligtvis använda bra skor.