Sommarvärme – vad ska du ha på dig då?

Vi skrev i april om vårens mode i år, och menade på att blommiga skor, ankel-korta byxor och mockajackan var de tre absolut viktigaste måsten denna vår. Och alla dessa fungerar fortfarande, nu när vi gått in i juli – men det kanske inte är det skönaste att ha på sig när det är nära 30 plusgrader och strålande sol. Därav behövs självklart en uppdatering: vad är rätt att ha när det är stekhett i Sverige? Vi vet.

De senaste dagarna har det varit över 25 plusgrader dygnet runt i hela landet – och smhi har till och med gått ut med en klass-1 varning. Vädret ser ut att hålla i si ytterligare några dagar och för dig som håller fast i ankel-byxorna, sneakers och mockajackan håller säkerligen på att just nu avlida av värmeslag. Men gör inte det, för det finns annat att bära.

Någonting som är helt rätt när det är en värme som denna, är byxdressen – den korta. På alla affärer finns det just nu byxdresser i mängder av färger och mönster, långärmade och i linnen – som långbyxa och som shorts. Att ha byxdress med korta shorts och linne är perfekt för det här vädret. Detta eftersom det är väldigt snyggt och dessutom svalt. Med byxdressen kan du se uppklädd och välklädd ut, men du slipper oroa dig för svett. På fötterna finns det ingen anledning att ha sneakers eller Vans, då är det bättre att välja ett par bekväma sandaler – någonting som även är mycket trendigt. Försök också att ha platå på dina sandaler, om du vill se lite uppklädd ut. Fler bra modetips, och tips om vad som är sommarens färg, kan du få av detta inslag från Sveriges Radio.


I denna video visar en tjej upp exakt sådana byxdressar som rekommenderar i sommarvärmen.