Snygga sommarfötter

Att gå barfota på gräsmattan eller utmed en solvarm strand är ett njutningsfullt nöje som hör sommaren eller solsemestern till. Det kittlar lite till en början men sedan blir det skönt och du upplever den pirrande känslan av frihet. Se därför till att få ut max av upplevelsen genom att ge fötterna precis den behandling som de förtjänar och gör dem glada inifrån och ut.

Det finns flera saker du kan göra för att få riktigt snygga sommarfötter och du kan sköta om dem både hemma och genom att gå till en fotvårdsspecialist. Besvärande hårstrån eller fjun kan kännas trist men idag är det lätt att ta bort oönskad hårväxt på tårna genom en eller ett par laserbehandlingar som ger bestående resultat. På så sätt kan du stoltsera över dina snygga och välvårdade fötter för all framtid!

Egenbehandlingar

Många människor ger inte fötterna den uppmärksamhet de förtjänar och tillhör du den skaran är det hög tid att göra något att saken. Du behöver några olika saker för att få bästa resultat, bland annat en pimpsten som du kan slipa bort förhårdnader på framförallt hälen med, en mjukgörande lotion, en nagelsax och en nagelfil att runda av kanter med.

Börja alltid din behandling med att ta ett skönt fotbad. Häll varmt vatten i en balja, gärna med lite olja eller badsalt, och låt huden mjuka upp sig. Efter ca tio minuter kan du torka av dem och sedan fila bort eventuella hårda eller torra partier. Smörj in fötterna med lotionen och medan de torkar kan du klippa och fila naglarna.

För den där lilla extra detaljen kan du sedan måla naglarna, antingen i en enkel färg eller i snygga mönster. Det finns små schabloner för naglar som gör det lätt att klara av, och vill du så finns det även snygga stenar och metall-band att klistra på, liksom tå- och ankelringar som gör fötterna redo för allt. Genom att göra dina fötter så snygga som de bara kan bli gör du inte bara ett fantastiskt intryck på andra, utan ger dessutom dig själv en liten boost i självförtroendet som alltid är välkommen.