Kolla efter dessa på rean

Vi går in i slutfasen av reorna, och än så länge går det att göra riktiga fynd. Det gäller i första hand vinterskor som inte blev sålda under denna säsong, och som handlarna inte vill hålla i lager.

Med tanke på hur klimatet är i Sverige kommer du att kunna ha skor som du köper nu åtminstone in i april. Har du riktig tur kan du hitta ett par sneakers från sommaren eller hösten, i en modell som håller än. Vare sig det blir ett par sneakers, kängor eller någon annan typ av skor så gäller att ju mer ovanlig skostorlek man har, desto lättare är det att hitta ett par.

Fracap

Detta märke är inte så känt i Sverige, men finns att köpa online, bl.a. från End Clothing. Det är ett klassiskt italienskt märke som gör kängor väl lämpade för alperna. Med andra ord löper man ingen större risk att halka på Stockholms gator heller med ett par sådana här på fötterna. Modellerna heter saker som M127 och M120, och kommer troligen att hålla i en evighet, om du sköter dem ordentligt.

Red Wing

Ett av de populäraste märkena när det gäller grövre skor har de senaste åren varit Red Wing, som gör klassiska amerikanska arbetarkängor. De funkar i alla sammanhang, utom de mest uppklädda. Eftersom skorna är goodyear-sydda går det att sula om dem, och om din skomakare inte har rätt sula inne så går det att köpa reservsulor på nätet. Tänk om fler skotillverkare erbjöd reservdelar på detta sätt!

Clarks

De flesta av Clarks modeller är kanske inte det bästa valet för djup snö eller slask. Deras modeller är oftast i mocka. Men letar du efter ett par klassiska ökenkängor är det Clarks du ska välja. Detta urbrittiska märke har varit populärt bland såväl mods som hiphoppare. Bara det säger väl något?