Klackar bekväma som sneakers

Skor är en otroligt viktig del när det kommer till vårt utseende, men även till vår bekvämlighet. Många kvinnor drar sig för att gå i höga klacka på grund av den obekväma känslan, men nu håller ett företag på att ta fram bekväma skor med höga klackar.

4903138-fashionable-platform-red-pumpsAtt lyckas med det omöjliga är det många som beskriver detta projekt. Ett projekt där den förre chefen för SpaceX tillsammans med ett team är i full gång med skriver Metro.se. Ibland är det som kvinna bara att bita ihop för att få till en så bra outfit som möjligt. Och visst är det mödan värt då man får en mycket vacker hållning och en sammanhållen stil. Men det finns nog ingen kvinna som önskar att de höga klackarna ä ven kunde vara bekväma. Nu är dock löningen på väg om man får tro allt som skrivs och företaget som ligger bakom projektet.

Varken fula skor eller fula fötter

Okej, köp strumpor online om du vill få bra kvalitetsstrumpor du kan ha i dina höga klackar för att skapa lite mer komfort – för som tur är så är det trendigt med att man ska ha strumpor i skorna. Dock lite beroende på tillställning. Men än så länge är strumpor ett bra alternativ istället för att ha ont i fötterna. I alla fall tills du håller ett par bekväma högklackade skor i handen. Tanken bakom denna ide kom sig av att Dolly Signh som var chef för rymdföretaget SpaceX i flera år gick omkring i höga skor som sedan började ta ut sin rätt på hennes fötter. Då fick hon idén att det borde ju gå att få fram ett par skor som är snygga, sköna och med hög klack och vips hade hon ett team bakom sig och produktionen var i full gång.

Vad som är tricket är att man inte ska bygga en sko utifrån en metallstav, utan genom högteknologiska polymer och plaster. Visst, man kommer inte helt få samma känsla som en snabb sneaker men känslan kommer inte vara långt ifrån. Med en klack som är 7,5 men som ser ut som 10 cm kommer bärarens fötter även bara att påverkas hälften så mycket som de skulle gjort vid ett par vanliga klackar av samma höjd. Till hösten kommer man kunna köpa dessa skor och man får räkna med att börja spara redan nu för att ha råd att lägga ut allt från 7500 – 25 ooo kronor. Men kanske kan det vara värt det? Eller så kanske man gör rätt i att vänta för att se om det kommer bli massproduktion och allt fler börjar sälja dessa typer av klackar – fast till ett mer humant pris.

Slipp skavsåren

Några snabba tips från Expressen:

  1. Först strumpor och sedan skor
  2. Ta fram hårtorken och blås på de områden där skorna är trånga
  3. Värm insidan av skon, ta på dig som och värm utsidan samtidigt som du vickar på tårna
  4. Ta fram och ha alltid med dig ett skavsårsplåster om du inte lyckas forma skorna och töja ut dem
  5. Ett sista snabbt tips kan vara att klipp ner naglarna och ta hand om fötterna för att de ska vara så starka som möjligt.