Höstens mode

Det är höst och det härligaste med denna mysiga årstid är inte bara att man får sitta på fik och dricka stora koppar te, det är dessutom helt i sin ordning att inhandla en ny garderob med kläder och varma, snygga skor.

 

Skor silhuett bakgrundMen hur ser egentligen modet ut till hösten? Enligt svenska designers och svenska modemärken är det mycket internationell lyx med färger som svart, brunt och härligt petrolblått – en slags fortsättning på sjuttiotalsmodet som rockade hela förra årets mode. En av de stora snackisarna är Ida Klamborns höstmode för 2016, under hennes visning gick nämligen Carolina Gynning ut med en t-shirt med ett minst sagt kaxigt tryck, som samtidigt genomsyrades av mycket humor och samtidston. Annars visade även hon på starka färger men med limegrönt och klassiska kulörer samt pasteller i tyngre material än vanligtvis skira och tunna. På fötterna var det allt från starkt gröna stövletter till träningsskor och svarta, stilrena boots. Mer om detta kan man se och läsa om i en artikel i bland annat Damernas Värld.

Inspiration till hösten

Mer inspiration till höstmodet och vad man ska titta på för färger och plagg för att vara moderiktig, kan en finna på modemagasinet Elles egen hemsida. I en artikel beskrivs tio olika så kallade nyckeltrender som är värda att lägga på minnet för att hänga med och vara ”en vogue” i höstens vilda vindpustar och fallande lövverk. Något som går att ta ur beskrivningen av nyckeltrenderna är pennkjolen, statementkappan, den lilla svarta och den så kallade cropped kickflare – som är höstens hetaste bralla om man ska tro bilderna och texten. Material att se till är klassiker som manchester samt läder och lack är en uppstickare som förvånar men behagar. Sedan är det poppis med en markerad midja samt vackra trumpetärmar och gärna en och annan volang. Pumpagult och rost är kära färger.

För den som vill inhandla höstmodet men på ett enkelt och definitivt billigt sätt, kan göra det genom att shoppa online, på bland annat Fyndiqs webbplats.