Håriga fötter i sandalerna?

När sommaren kommer med stormsteg inser många att helt plötsligt är det nakna vader i sneakers, öppna sandaler och shorts som blir aktuellt. Det får en hel del att fundera på sin hårväxt och vissa att göra en hårborttagning. Det går att göra både på rygg, ben, fötter och i ansikte samt på många fler ställen där det är oönskat.

sandal fot hårHår och hårväxt är på många sätt attraktivt och beundransvärt. På både män och kvinnor. I en artikel i Nyheter24 skrivs det om hur forskning visa på att män med skägg exempelvis får mer sex än de som har utan. Det ska gärna vara fylligt och helskägg. Men samtidigt är hår på ”fel ställen” något som i vår kultur har blivit väldigt laddat, det är alltså olika var på kroppen håret sitter som det uppfattas som attraktivt och önskvärt.

De renrakade männen i studien uppfattades som mindre maskulina och som att de utstrålade mindre dominerande karaktärsdrag, jämfört med deras skäggigare likar – Nyheter24

Slipp hår genom hårborttagning

Men alla trivs inte med mycket hår, vare sig det är på armarna, benen, fötterna eller ryggen. Genom att ta bort håret permanent hos en klinik slipper man vaxa, raka och tråda bort det hår som är oönskat. Det går att boka hårborttagning på bland annat www.drtore.com. Det är enligt en artikel i Sveriges Radio hetare än någonsin med snabba skönhetstrender.

Ta bort hår på fötterna

Hår på fötterna kan även det räknas som något kanske främst män vill ta bort. Inte minst om Sagan om ringen-skämten duggar tätt. Även det går givetvis bra att ta bort med laser. Slipp håriga fötter med hårborttagning. Då kanske säsongens sandaler känns lite mer roliga att använda, i alla fall om man stör sig på håret och inte känner sig bekväm. För att se vad för skor som är inne nu till sommaren kan man dessutom titta in denna artikel från Café, där 2017 års mest hajpade sneakers listas.