Förvara dina skor snyggt

Älskar du kläder och skor? Du är inte ensam. Men att få till bra förvaring är inte alltid det lättaste, speciellt inte om en bor trångt och litet. Vi guidar dig till vägen till en snygg hall där förvaring är minst lika viktigt som utseendet. Det är inte svårt, det handlar bara om att tänka rätt, planera ordentligt och att hitta rätt hyllor.

På Elledecoration.se har man lyft frågan om hallen och hur man kan göra förvaring både praktisk och snygg. De har lyft 10 olika alternativ som ”löser problemen i hallen”.

Även Expressen har lyft frågan om hur man gör för att få fram den finaste förvaringen i hallen. Så här skriver de inledningsvis i artikeln:

Det blir fort kaos i hallen om man inte ordnat med förvaringen. Skor, väskor, återvinningskassar, slängda jackor och grus visar att rummet är hemmets sluss mellan inne och ute. När du har tröttnat på att leka ”Gömma nyckel” varje morgon är det dags att sätta hallen i främsta rummet. 

Planera hallen för bästa resultat

Vidare tar de upp många bra tips som en verkligen bör ta till sig. En av de viktigaste punkterna för en bra fungerande hall som är både snygg och praktisk är att planera hallen. Om du till exempel flyttar in till en ny bostad och ska börja inreda din hall, ta ett steg tillbaka och se över hallen – känn av helheten, få ett helhetsgrepp. Fundera på om du tjänar på att bygga på höjden eller om det är smartare at ställa in en garderob i hallen. Ta även in din situation i beräkningen. Har du barn som kommer att hänga av sig i hallen? Är du ägare av väldigt många skor? Har du många jackor? Om du tänker på det redan i planeringsläget kommer du lättare att hitta bra alternativ. Se även på internet vad de finns för olika lösningar. Inredningsbloggar ger ofta många bra alternativ som man inte själv har tänkt på. Se även över shopping på nätet, för att få ett större utbud än vad som finns på affärer som IKEA och MIO. Du kan till exempel hitta väldigt många olika förvaringsalternativ för hallen här: http://confidentliving.se/produkter/mobler/hyllor-forvaring.

Utöver att planera hallen är det även viktigt att tänka på vilken stil du vill ha. Är du ute efter en lantlig hall eller vill du ha en avskalad känsla där dina kläder står för inredningen? I TV4:as inredningsprogram Äntligen Hemma har inredningsarkitekten Hanna Wessman visat hur man kan få fram en personlig hall med mycket förvaring. Det är ett mycket bra klipp som verkligen visar på hur man kan arbeta. 

Glöm inte heller vikten av att våga. Många låter ofta hallen bara vara en hall, men det går att göra otroligt mycket med hallen. Tänk på att hallen är det första som man möts av när man kommer till ditt hem, den borde därmed vara en av de viktigaste rummen med tanke på vilken stor påvekan första intrycket har.