Cannesfestivalen förbjuder låga skor

Människorna i Cannes är över lag uppklädda och vackra, men när det vankas festival blir det extra strössel på sin outfit. Dock bör man se upp så man som kvinna inte väljer ett par bekväma lågskor utan här ska det vara klackar för hela slanten.

6534717-composite-photo-of-woman-shoes-isolated-on-whiteAtt man sak vara fin och lida pin stämmer mycket bra in på hur Cannesfestivalen vill att man som kvinna ska se ut. För trodde man att man skulle komma lite härligt undan med ett par platta skor får man tänka om, om man vill komma in och se filmer. Enligt en artikel i Aftonbladet kunde man ta del av informationen att Cannefestivalen förbjuder kvinnor att närvara om de kommer i låga skor på premiärdagen. Detta har nu fått stjärnor att gå till attack mot detta konstiga förbud.

Män i höga klackar

Vad som utlöst detta är att cheferna valt att inte släppa in kvinnor till filmpremiären av Carol då de kommit i skor utan klack. För en kvinnor kunde hon av olika omständigheter inte ha skor med klack. Detta har fått många stjärnor att rasa till och även fått skådespelarna Benicio del toro och Josh Brolin att överväga att sätta på sig högklackade skor för att visa sitt missnöje.

Men det är inte första gången som cheferna kommit i blåsväder. De har även sagt att de anser selfies på röda mattan vara något vulgärt, men något de inte kan göra något åt. Ikväll klockan 19 får vi se huruvida de två männen bestämmer sig för att promenera den röda mattan fram med höga klackar. Tidigare har vi skrivit att det är trendigt att vara otrendig, så kanske kommer allt fler välja att göra det man inte ska göra? Spännande säger vi.